POŻYCZKA NA INWESTYCJE ROZWOJOWE - Pożyczka na Inwestycje Rozwojowe to instrument inżynierii finansowej uruchomiony przez Fundację Rozwoju Przedsiębiorczości w Suwałkach. Celem instrumentu finansowego jest finansowanie przedsięwzięć rozwojowych w sektorze usług i sektorze produkcyjnym, a także inwestycji dotyczących zastosowania technologii informacyjno-komunikacyjnych (TIK) w przedsiębiorstwach bez ograniczeń branżowych, realizowanych na terenie województwa podlaskiego.

Strona internetowa: www.rozwojowa.frp.pl

FUNDUSZ ROZWOJU PRZEDSIĘBIORCZOŚCI - Fundusz Rozwoju Przedsiębiorczości jest jednym z instrumentów inżynierii finansowej i wspiera przedsiębiorców od 1996 roku. Oferta Funduszu skierowana jest przede wszystkim do osób poszukujących źródeł finansowania na rozpoczęcie działalności gospodarczej i podmiotów gospodarczych we wczesnym stadium rozwoju, w tym również do podmiotów ekonomii społecznej (fundacji, stowarzyszeń, spółdzielni socjalnych, przedsiębiorstw społecznych).

Strona internetowa: www.fundusz.frp.pl/

Strona internetowa: www.pozyczkipes.frp.pl

PROJEKT ,,OPEN" - To nieoprocentowane pożyczki na kształcenie ustawiczne osób dorosłych. Pożyczkobiorcy nie ponoszą żadnych kosztów związanych z ich udzieleniem. Pożyczki mogą zostać wykorzystane na podnoszenie kwalifikacji i rozwój kompetencji w placówkach edukacyjnych Polski i krajów Unii Europejskiej.

Strona internetowa: www.open.frp.pl